18 безплатни програми за възстановяване на изтрити файлове

Едно от възможно най-неприятните чувства, които изпитваме, е когато потърсим много важен текстов документ или снимка в компютъра или други устройство и търсенето ни е безуспешно. Понякога това се дължи на неразумно изтриване с убеждението, че този файл няма да ни потрябва никога повече, а друг път просто забравяме къде сме го запаметили и под какво име. И в двата случая ужасът е абсолютен.
За щастие, технологичните възможности ни осигуряват сравнително лесен достъп дори до вече изтрити файлове в повечето случаи. Файловете, които сте изтрили, често остават на твърдия диск (или USB устройство, медийна карта, смартфон и т.н.) и могат да бъдат възстановени чрез безплатен софтуер. Добре е да знаете, обаче, че както в повечето проблемни ситуации, трябва да действате възможно най-бързо, тъй като способността за „връщане към живота“ може пряко да зависи от това преди колко време е бил изтрит документът.
За да ви помогнем в битката с липсващата информация, ще ви представим 18 безплатни инструменти, които биха ви помогнали при такова затруднение.

Recuva
За мнозина Recuva е най-добрият безплатен софтуер за възстановяване на данни, който е на разположение в мрежата. Той е много лесен за използване, а има и някои допълнителни допълнителни функции. Recuva може да възстанови изтрити файлове от твърди дискове, външни устройства (USB устройства и други), BD/DVD/CD дискове и карти с памет, както и от iPod.
Препоръчваме ви първо да опитате с тази програма.
Изтеглете тук

Recuva

Как да спрем рекламите в uTorrent

uTorrent - как да махнем рекламитеЕдна от най-популярните програми в света, и особено в България, е торент клиентът uTorrent. Компактна, лека и бърза програма за теглене на торенти, която от няколко версии насам показва реклами (и те трябва да се издържат). Ако обаче тези реклами ви дразнят, авторите са предвидили начин да се отървете от тях.

Как да спрете рекламите в uTorrent?

Влезте в меню Options -> Preferences (или просто натиснете Ctrl+P на клавиатурата). Ще видите прозорец като този: