Google Adwords за нови сайтове

Ако имате собствен бизнес, сигурно знаете, че тайната на успеха е да сте достъпни за хората и да бъдете на правилното място в правилния момент.
Доказателството е рекламната платформа на Google - тя дава възможност посланието Ви да се появява пред потребителите в момента, в който търсят продукти или услуги подобни на Вашите.
Формулата е гениално проста - представете си, че искате доставка на пица. Въвеждате в търсачката ключовата фраза и наред с всички резултати виждате и платената текстова реклама на Адуърдс. Няма как да стане по-ненатрапчиво и интуитивно, нали?

adwords 001

Нека видим кои са едни от основните предимства на Адуърдс.

Редизайн на сайт – кога и защо

redesign 001Днес е изключително важно за всеки бизнес да има добре изглеждащ и лесен за използване уеб сайт. Много хора, докато правят своите проучвания, проверяват онлайн присъствието на вашата компания и на конкурентите ви преди да ви се обадят, за да поискат оферта или да направят покупка. Уеб сайтът на фирмата ви е елементът, който създава първото впечатление на потребителите. Модерният, свеж и интуитивен сайт е ключът към успеха в бизнеса.
Много компании разбират важността на удобния за потребителите сайт и виждат проблемите с текущия, но все още не са сигурни кога да започнат процеса на преработка.
Важно е да отбележим, че новият дизайн не означава непременно, че трябва да промените всеки текст и всеки елемент от съществуващия сайт. Редизайнът може да бъде и извършване на функционални модификации, които помагат на вашия уеб сайт да работи по-добре и ви помага да постигнете вашите маркетингови цели.
Преработката на дизайн на уеб сайт винаги предполага много работа. Редизайнът включва не само време, но и разпределен бюджет. Най-добрата част обаче е вълнението от това, че в края на процеса ще имате чисто ново онлайн присъствие, което ще бъдете горди да покажете на всички.
Ето няколко възможни проблема, които са основателна причина да помислите за нов дизайн на уебсайта на вашата фирма:

Скоростта на уеб сайтовете - какво да направим, за да зарежда сайтът ни по-бързо?

speed 001

Уеб сайтовете предоставят възможността за бърза и лесна комуникация и разнообразни развлечения. Те са основен източник на информация. Потребителите използват интернет страниците с всякаква цел - забавление, работа, проучване и други. За тях е важно както страницата да съдържа необходимия за тях ресурс, така и да зарежда бързо без да “зависва”. Дългогодишни проучвания сочат, че има пряка връзка между скоростта на зареждане и задържането на посетителите.

Важна ли е скоростта на уеб сайтовете?
Определено да. Скоростта на уеб сайтовете е сред основните фактори, които определят дали той ще е популярен и често посещаван. Времето за зареждане не уеб страницата е важна за SEO оптимизацията. В днешно време сумарният брой на активните уеб сайтове вероятно клони към милиарди. Въпреки това многократно посещаваните са само стотици. На какво се дължи това?
Времето е пари, а парите са цел. Когато потребител търси информация, иска да я открие и то бързо. Никому не е приятно да отвори поредната страница и да му се наложи да чака известно време тя да се зареди, нали? В повечето случаи никой не чака, а просто преминава на следващия резултат. Ако поддържате сайт и целите висока и трайна посещаемост е добре да се замислите дали сайтът ви работи достатъчно бързо. Освен че така е по-вероятно да задържите потребителското внимание, сайт, който зарежда по-бързо от подобни нему, ще е по-напред в търсачката на Google. От поне две години Google включва оценката на скоростта на зареждане на сайта към неговия ранг.

WORDPRESS ТЕМИ И JOOMLA ШАБЛОНИ - ПРИЛИКИ И РАЗЛИКИ

wpt 001

Платформите WordPress и Joomla са сред най-популярните CMS системи за управление на уеб съдържание, позволяващи промени в сайта, без да се докосва кодът. WordPress темите и Joomla шаблоните представляват колекция от кодови файлове и изображения, които определят как да изглежда един сайт. Темите и шаблоните се използват от двете системи, за да опишат грубо една и съща концепция. В номиналната си стойност шаблоните на Joomla и темите на WordPress изглеждат подобни.

WordPress представлява система с отворен код, базирана на езика PHP и MySQL бази данни. Създадена през 2003 г. от Matt Mullenwegg, тази система за управление на съдържанието е широко използвана като система за създаване на блогове и изграждане на уебсайтове. Това е мощна система за управление на съдържанието, която е лесна за инсталиране и използване.

КАЧЕСТВО НА КОДА НА ПРИСТАВКИТЕ ЗА WORDPRESS

wp 001

Какво представляват приставките /Plugins /за WordPress?

Всички сме чували за WordPress – най-популярната система за създаване на уеб сайтове. Дали като потребители на такива сайтове или като програмисти и дизайнери, работещи по изграждане и поддържане на уеб сайтове, сблъсквали сме се с нея. В този материал ще разгледаме качеството – един наистина важен аспект на допълненията за тази система.

Приставките за системата WordPress, най - общо, представляват пакети с код, които допълват основната функционалност на WordPress. Plugin-ът, наричан още разширение или добавка (add-on), е софтуерен компонент със специфична функция, която може да бъде добавена към софтуер или уеб приложение. WordPress плъгините се състоят основно от PHP код, но включват и други активи като изображения, CSS и JavaScript. Когато потребителя създаде свой собствен плъгин, това разширява WordPress, изграждайки допълнителна функционалност над това, което WordPress вече предлага.

Какви примери могат да се посочат?