Редизайн на сайт – кога и защо

нов уеб дизайнДнес е изключително важно за всеки бизнес да има добре изглеждащ и лесен за използване уеб сайт. Много хора, докато правят своите проучвания, проверяват онлайн присъствието на вашата компания и на конкурентите ви преди да ви се обадят, за да поискат оферта или да направят покупка. Уеб сайтът на фирмата ви е елементът, който създава първото впечатление на потребителите. Модерният, свеж и интуитивен сайт е ключът към успеха в бизнеса.
Много компании разбират важността на удобния за потребителите сайт и виждат проблемите с текущия, но все още не са сигурни кога да започнат процеса на преработка.
Важно е да отбележим, че новият дизайн не означава непременно, че трябва да промените всеки текст и всеки елемент от съществуващия сайт. Редизайнът може да бъде и извършване на функционални модификации, които помагат на вашия уеб сайт да работи по-добре и ви помага да постигнете вашите маркетингови цели.
Преработката на дизайн на уеб сайт винаги предполага много работа. Редизайнът включва не само време, но и разпределен бюджет. Най-добрата част обаче е вълнението от това, че в края на процеса ще имате чисто ново онлайн присъствие, което ще бъдете горди да покажете на всички.
Ето няколко възможни проблема, които са основателна причина да помислите за нов дизайн на уебсайта на вашата фирма:

Сайтът изглежда остарял

редизайн на остарял сайтФирмите преминават през процес на преработка по различни причини, но основният е старият сайт. Няма да повярвате колко компании все още имат уеб сайтове, които изглеждат така, както преди десетилетия. Дори хора, които нямат опит в уеб дизайна, могат да кажат, че са остарели. Това може да навреди на бизнеса, особено ако потребителите избират между няколко конкурента. По всяка вероятност потребителите ще отидат в компания, която има добре изглеждащ и лесен за ползване уебсайт, защото осигурява увереност, че компанията се разраства и е в крак с последните тенденции и технологии.

Сайтът не работи добре на всички устройства

редизайн, когато сайтът не работи добре на мобилни устройстваФирмите поддържаха своите сайтове само за настолни компютри до преди няколко години, когато хората не използваха мобилните си устройства, за да пазаруват, да поръчват храна, да правят проучвания и да се свързват с приятелите си. Днес хората могат да гледат сайта ви от настолен компютър, лаптоп, таблет, смартфон и изобщо всякакви мобилни устройства. И те очакват сайтът да работи безпроблемно на всички тях. Искат да се уверят, че ако запазят продукта в количката си на мобилен телефон, той все още е там, когато отворят сайта на лаптопа или компютъра си си. Те искат да могат да направят проучване на телефоните си и да споделят информацията, която са открили с приятели и колеги. И вероятно ще загубите тези хора като клиенти, ако сайтът ви не работи добре на всички устройства.

Сайтът има неудобна навигация и/или е бавен
Колко често проверявате какво правят вашите конкуренти? Веднъж годишно, веднъж месечно, ежедневно? За съжаление, много компании не обръщат достатъчно внимание на конкуренцията си, докато не стане твърде късно. Технологията се развива и се променя толкова бързо. Някой, който е на върха на най-новите тенденции и разбира поведението на потребителите, може да се движи далеч напред в играта. Винаги правете проучвания и вижте какво правят хората от вашата индустрия на техните сайтове, проверете новите им функции, и ги внедрете и при вас, за да осигурите най-доброто изживяване за потребителите си и да ги превърнете в клиенти. Когато създавате нов сайт за фирмата си, винаги го изграждайте така, че да може да расте с бизнеса ви и можете да добавяте допълнителни функционалности, без да е необходимо да ремонтирате целия сайт.

Сайтът не отразява последната ви бизнес стратегия и маркетинг
Много често виждаме компании, чиято бизнес стратегия се е променила или са пуснали нови продукти и услуги, но никое от тези неща не е отразено онлайн. Важно е сайтът ви да отразява настоящата ви стратегия и предлаганите услуги, така че да не губите клиенти от конкурентите си. Потребителите трябва да видят текущото състояние на вашия бизнес и ако вашето онлайн присъствие не отразява това, е време да редизайн.

Не можете да актуализирате съдържанието
Доброто съдържание е нещо, което може да ви отличи от конкуренцията и да достави правилното съобщение до вашите потребители. Това може да се направи чрез текст, видео, уроци, инструкции „как да...“ и т.н. Това е много важно и може да играе огромна роля в успеха на вашия бизнес. Възможността за актуализиране и добавяне на ново съдържание е жизненоважна и трябва да можете лесно да направите това чрез система за управление на съдържанието.

Функциите на сайта не работят правилно
Дизайнът не е единственото нещо, което трябва да имате предвид, когато мислите за редизайн на уебсайта. Ако имате страхотно изглеждащ сайт, който не работи правилно и потребителите напускат поради това, то вие губите клиенти.

Клиентите не намират сайта при търсене в Гугъл
За да може всеки бизнес да успее онлайн и да печели, е от жизненоважно значение бъдещите и съществуващите клиенти да могат да ви намерят онлайн. Интернет се разраства непрекъснато и конкуренцията се засилва. Ако старият ви сайт не е оптимизиран за търсачките или използва остарели технологии и стратегии като флаш графики, скрит текст или лоша архитектура на сайта, на търсачките ще им е трудно да го индексират и следователно той няма да излиза в резултатите при търсене. Добре оптимизираният сайт ще помогне на вашите маркетингови усилия, и всеки SEO специалист ще потвърди това.

Когато най-накрая сте готови за редизайн, бъдете подготвени и разпределете достатъчно ресурси. Това ще бъде вълнуващ процес, който ще помогне на вас и вашата компания да се вгледате дълбоко в бизнеса си, да анализирате целите и стратегиите си и да стартирате красив и лесен за навигация сайт, който ще помогне на бизнеса ви да расте.


Печат   Е-мейл